Progerock-yhtye Pennies by the Pound lohkaisi kolmannen singlen tulevalta albumiltaan

Helsinkiläinen progressiivista rockia esittävä Pennies by the Pound on lohkaissut kolmannen singlen Whispers Beneath the Willow Tree 7. huhtikuuta julkaistavalta kakkosalbumiltaan Nothingside.

Piakkoin ilmestyvältä levyltä on jo julkaistu viime vuoden puolella singlet Burning Wish ja The End Times, joista viimeksi mainittu on nähtävissä myös musiikkivideon muodossa.

Whispers Beneath the Willow Tree muodostaa aiempien singlejen kanssa albumin sisällä kevät-kesä-syksy teemajatkumon, joka on myös keskiössä levyn tarinassa.

"Kappale on musiikillisesti levyn keskilinjaa, edellisten kahden singlen edustaessa oikeastaan melkeinpä kokonaisuuden musiikillisia ääripäitä, ja samalla se toimii albumilla ehkä jonkinlaisena hengähdystaukona. Jos muistan oikein, tämä taisi olla ensimmäinen biisi minkä kirjoitin levylle kokonaan valmiiksi, ja se syntyi varsin nopeasti ja vaivattomasti verrattuna moneen muuhun. Lopullisen version saaminen muottiin studiossa osoittautui sitten yllättävänkin isoksi haasteeksi, mutta jälleen Raken avustuksella päästiin maaliin. Kyllähän tässä taitaa se CMX kummitella aika paljon taustalla, sekä biisin kirjoittajalla että tuottajalla", yhtyeen laulaja-biisintekijä Johannes Susitaival valottaa kappaleen syntyä.

Nothingside on Pennies by the Poundin toinen kokopitkä albumi, ja myös toinen, jonka he ovat tehneet yhteistyössä pitkän linjan tuottaja Rauli Eskolin kanssa (CMX, Haloo Helsinki, Neljä Ruusua, Maj Karma). Levyä on tehty pitkään ja hartaasti ja tuottajana Eskolinilla onkin ollut yhtyeen mukaan varsin oleellinen osa kappaleiden synty- ja sovitusprosesissa.

Albumikokonaisuus on sekä musiikillisesti että sanoituksellisesti varsinkin 70- ja 80-luvun brittiprogea kunnioittava teemalevy, johon Eskolin on tuonut mukaan lisänä modernia näkemystään. Musiikillisesti suurimpina vaikutteita taustalla kummittelevat Genesis, Peter Gabriel, Marillion ja Steven Wilson.

Albumi on äänitetty E-Studiolla Sipoossa ja Soundtrack Studiolla Porvoossa marraskuun 2021 ja tammikuun 2023 välillä. Albumin masteroinnista on vastannut englantilainen Mark Gardener, joka tunnetaan myös Ride -yhtyeen laulaja-kitaristina.

Pennies by the Pound soittaa levyjulkkarikeikkansa 6.4.2023 Helsingin Bar Mustassa Kissassa.

 

Kokoonpano:
Johannes Susitaival - laulu, rummut, rytmikitara, koskettimet
Vesa Ranta - soolokitara
Alexander Meaney - rytmikitara, soolokitara
Tomi Laaksonen - basso

Rauli Eskolin soittaa lisäksi levyllä koskettimia

 

Diskografia:
The End Times (single, 2022, Osuuskunta Lilith)
Burning Wish (single, 2022, Osuuskunta Lilith)
Heat Death Of The Universe (albumi, 2021, Osuuskunta Lilith)
Indigo Screams (single, 2021, Osuuskunta Lilith)
Bloodshed And The Blinding Sunlight (EP, 2018, omakustanne)

 

Linkit:
Spotify: https://spoti.fi/3L5McCl
Instagram: https://www.instagram.com/penniesbythepound/
Facebook: https://www.facebook.com/penniesbythepound
Bandcamp:https://penniesbythepound.bandcamp.com/