Jäljittelemätön Iisa uskoo aina suhun paluusinglellään

Ensi vuonna julkaistavan uuden albumin ensimmäinen single Suhun mä uskon aina kertoo luottamuksesta epävarmuuden edessä

Kuuntele Suhun mä uskon aina tästä Iisan paluusingle Suhun mä uskon aina on ensimmäinen näyte laulaja–lauluntekijän viidenneltä, kevätkaudella 2024 julkaistavalta soololevyltä. Edellisen, ilmaisultaan kokeellisen Amelia-albumin jälkeen Iisa on palannut perusasioiden ääreen: yksinkertaisiin, yhtä aikaa herkkiin ja voimakkaisiin lauluihin, jotka osuvat suoraan kuulijan tunneytimeen.

Suhun mä uskon aina kertoo luottamuksesta, joka tuntuu dystooppisen maailman ympäröivänä hullunrohkealta ja oudon levolliselta. Uuden sinkun ja koko tulevan levyn tuotannosta vastaa artistin luottotyöpari Artturi Taira, joka tunnetaan mm. Ruusut-yhtyeen tuotannosta sekä Rubik ja Pariisin Kevät -yhtyeistä.

Olen kirjoittanut tulevan levyn kappaleita yksin kellarissa päästäkseni kiinni olennaisimpaan ja sulkeakseni hälyn ulkopuolelta. Se on lopulta kaikkein omin luomisen muotoni, raastavuudessaan vaativa ja satunnaisissa onnistumisen hetkissä palkitseva”, sanoo Iisa, joka aloitti kulttimaineeseen nousseen elektropopyhtye Reginan jälkeisen soolouransa tasan kymmenen vuotta sitten julkaistulla Perjantai-singlellä.

”Ensi vuonna on tulossa lohdullinen ja rohkea poplevy, jonka tekemisessä on kotiinpaluun tuntu. Levy tavoittelee sitä kollektiivisen kaipuun tunnetta, johon me kaikki etsitään alitajuisesti ovea. Suhun mä uskon aina välittää jotakin olennaista levyn ydintunnelmasta”, Iisa jatkaa.

Iisa katkaisi keikkataukonsa Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltassa 31. elokuuta samana iltana Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Kerkko Koskisen kanssa. Seuraavan kerran Iisan voi nähdä livenä Lost in Music -festivaaleilla Tampereella torstaina 5. lokakuuta.

Iisa (Iisa Pajula) on helsinkiläinen laulaja–lauluntekijä, esiintyvä artisti ja kirjoittaja. Hän operoi yhtä aikaa popin edistyksellisimmässä ja innovatiivisimmassa kärjessä, mutta on samalla täysin omassa musiikillisessa universumissaan: hänen tulkintansa on uniikki ja tuokiokuvansa vuoroin pumpulisia ja viiltävän tosia, kristallinkirkkaita. Vuosikymmenen mittaisen soolouransa ohella Iisa on myös ansioitunut laulunkirjoittaja-ammattilainen, jonka lyriikkaa ovat levyttäneet lukuisat suomalaiset eturivin artistit Kaija Koosta Laura Närheen ja Egotrippiin.

 

Iisa somessa:
Instagram
Facebook
TikTok