Nora Rinteen Lapsipalvelus-teoksessa tarkastellaan lasta ja lapsuutta – Ensi-ilta Mad House Helsingissä 13.11.

 Mad House Helsingin syysohjelmiston seuraavana ensi-iltana nähdään Nora Rinteen Lapsipalvelus. Se on esitys, jossa aikuis- ja lapsitaiteilijat kerääntyvät yhteen tarkastelemaan lasta ja lapsuutta. Aikuiset lähestyvät lasta matkimisen ja imitoinnin kautta, dokumentaarista materiaalia hyödyntäen. Lapset ovat aiheen kokemusasiantuntijoita.

Lapsipalveluksessa kuullaan ja nähdään Nora Rinteen ja Katri Soinin imitaatiota lapsen puheesta ja liikkeestä, matkimista ilman ilveilyä, totisen harjoittelun ja vilpittömän lähestymisen kautta tuotettua toisena olemista. Voisiko matkiminen, joka on lapsen oppimisessa ja hänen empatiantajunsa kehityksessä niin keskeistä, toimia samanlaisena toisen ymmärtämisen ja yhteisen maailman jakamisen välineenä vielä aikuisenakin?

Esitystilaa ja tapahtumaa ohjailevat ja hallinnoivat ryhmän lapsitaiteilijat, Aale ja Aarni Rinne, Oliver Tervolin ja Okko Yli-Vakkuri yhdessä valosuunnittelija Luca Sirviön kanssa. Koreografina teoksessa on Joona Halonen.

Nora Rinne on tutkija, esitystaiteilija ja näyttelijä. Lapsipalvelus on ensimmäinen taiteellinen osa Rinteen tohtorintutkintoon tähtäävässä tutkimushankkeessa Children and Childhoods in Intergenerational Performance Art, jota hän tekee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa. Rinteen esitystaiteellisia töitä on aikaisemmin esitetty mm. Kiasma-teatterissa ja Ylen Radiogalleriassa, ja hän toimittaa Voima-lehden Taiteen paikkaa. Rinne on näytellyt useissa rooleissa TV:ssä, radiossa, teatterissa ja elokuvissa. Näyttelijänä hänet tunnetaan parhaiten roolistaan Salatut elämät -sarjassa.

Esityksen yleisöksi ovat tervetulleita kaikki, erityisesti lapset. Pienten lasten kanssa esitystilassa voi liikkua ja esityksestä voi poistua ja tilaan palata.

* * *

Lapsipalvelus
13.11. klo 15 | ENSI-ILTA
14.11. klo 15
16.11. klo 18
18.11. klo 18
20.11. klo 15
21.11. klo 15

Työryhmä: Nora Rinne, Katri Soini, Joona Halonen, Luca Sirviö, Ilmari Paananen, Viljami Lehtonen, Aale Rinne, Aarni Rinne, Oliver Tervolin ja Okko Yli-Vakkuri

Kesto: n. 60 min
Esityskieli: suomi ja englanti. Esitykseen voi osallistua, vaikka ei osaisi toista esityskieltä.
Liput: 18/12/10 €

Esitystä ja tutkimushanketta ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus, Koneen Säätiö, Otto A. Malmin lahjoitusrahasto, Helsingin kaupunki ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskus.

* * *

Lipunmyynti: mad house helsinki.fi/pages/Tickets

Mad House Helsinki
Työpajankatu 2a, rakennus 4
00580 Helsinki

facebook.com/madhousehelsinki
instagram.com/madhousehelsinki
twitter.com/madhousehel