Tarja Turusen odotettu omaelämäkerta valottaa rakastetun sopraanon elämää ja uraa

Poikkeuksellisen laulajanuran tehnyt Tarja Turunen kertoo vihdoin oman tarinansa. Upeasti kuvitetussa kirjassa Laulun virta veressäni hän vie lukijan studioon, kiertueelle ja moniin muistoihinsa.

Nightwish-yhtyeestä kuuluisuuteen noussut Tarja Turunen on tehnyt pitkän matkan Kiteen pienestä Puhoksen kylästä kohti maailman suurimpia estradeja ja miljoonayleisöjä. Kirjassa hän kertoo lapsuudestaan, lauluopinnoistaan, taiteilijuudestaan ja ainutlaatuisesta yhteydestä faneihinsa.

Harvinaista, osin ennennäkemätöntä kuva-aineistoa sisältävä teos vie lukuisille kiertueille ja levyjen äänitys- ja kuvaussessioihin. Kirjassa saavat äänen myös monet tärkeät ja läheiset yhteistyökumppanit vuosien varsilta, ompelijasta laulunopettajaan ja miksaajasta muusikoihin. Lukija pääsee kohtaamaan myös Turusen elämän yksityistä puolta. Laulun virta veressäni kertoo tarinan naisesta, joka ei ole koskaan pelännyt kohdata uutta.

Tarja Turunen (s. 1977) on Kiteeltä maailmalle lähtenyt laulaja, jonka ääniala on sopraano. Turunen toimi Nightwish-yhtyeen laulusolistina vuoteen 2005 saakka, jonka jälkeen hän on luonut menestyksekästä soolouraa ja saavuttanut vankan fanikunnan ympäri maailmaa. Hän on toiminut tuomarina The Voice of Finland -ohjelmassa vuosina 2015–2016 ja oli yksi tähtivalmentajista The Voice of Finland: All Stars -ohjelmassa syksyllä 2021. Turunen asuu lapsensa ja argentiinalaissyntyisen puolisonsa kanssa Espanjassa.

Tarja Turunen: Laulun virta veressäni
Alkuteos Singing in My Blood | Suomentaneet Pasi Rakas Jääskeläinen ja Anssi Eriksson | Painettu kirja ilmestyi 29.10., e- ja äänikirja 1.11.