wolftopia julkaisi kolmannen singlen tulevalta debyyttialbumiltaanPromokuva Hannu Perälä (Hannu Perälä Photography)

The Alpha on vaasalaisen Wolftopian kolmas single 17.12.2021 julkaistavalta debyyttialbumilta Ways of the Pack. Se koostuu bändille ominaisista nopeatempoisista melodisen death metallin piirteistä, jotka tulivat tutuksi bändin ensimmäisen EP:n (I am the Storm, 2019) myötä. Biisi alkaa vauhdikkaalla riffillä ja muuttuu ilkeämmäksi sitä mukaa, kun Tom Israelsin blast-beatit ja Tim Reusin tylyttävät bassoraidat tulevat mukaan.

Katso ja kuuntele The Alpha video: https://youtu.be/rq0n-AlJaVU

Kappale heijastaa luonnossa valtaapitävää kaaosta, joka tarkoittaa toisaalta myös täydellistä järjestystä: Erämaan henkeä, luonnon helmassa elämisen ankaraa todellisuutta ja julmaa mutta loputonta elämänkiertoa. Kappaleen ensimmäisestä "ulvonnasta" siirrytään kitarasahauksiin sekä Karhusen majesteettisiin sointuihin, jotka puhaltavat kaaoksen elämään. Melodia pysyttelee keskitaajuuksilla ja toisinaan vaihtelee korkeudeltaan radikaalisestikin tavalla, jossa ruumiillistuu luonnon arvaamattomuus.
Kuten jo nimi viittaa, kappaleen lyriikat kertovat valta-asemasta susilauman sisällä. Vaikka susien alfauros-myytti on kumottu jo aikoja sitten, kytee ajatus edelleen vahvana nykymaailman populaarikulttuurissa ja yhteiskunnassa. Okhotnikovia ajatuksessa puhuttelee metafora luonnon syklistä. Alfa johtaa laumaa, ajan myötä vanhenee ja taistelun myötä syöstään vallasta lauman nuoremman yksilön ottaessa hänen paikkansa, ja sykli alkaa alusta. Kappale toistaa tätä rakennetta. Päämelodia jatkuu säkeeseen, esikertsin melodia jatkaa kertosäkeseen – alati muuttuen ja silti samana pysyen, niin kuin luonnon kiertokulku. Kappale loppuu samaan osioon kuin millä alkoikin, jolloin palaamme taas lähtöpisteeseen. Sykli on valmis jälleen kerran toistamaan itseään, vaikkakin hieman eri tavoin kuin aiemmin. Luonto on ennalta-arvaamaton.

Kuuntele The Alpha single:
Youtube: https://youtu.be/rq0n-AlJaVU
Bandcamp: https://wolftopia.bandcamp.com
Spotify: https://spoti.fi/3qv2hHl
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/255817732
Tidal: https://listen.tidal.com/album/196076048
Apple Music: https://apple.co/3qrpYjK

 

Ennakkotilaa Ways of the Pack CD: https://bit.ly/2WGoRjs
Ennakkotallenna Ways of the Pack albumi Spotifyssa: https://bit.ly/3gWtTzA

Kokoonpano:
Aleksander Okhotnikov (laulu & kitara)
Tom Israels (rummut)
Tim Reus (basso)
Topi Karhunen (kitara)
Linkit:
https://www.facebook.com/wolftopiaband
https://www.instagram.com/wolftopiaband
https://wolftopia.bandcamp.com