Markku Touronen - Yön tunteina julkaisussa 15.11.2021

Sen lisäksi että eräänlaisena sivuprojektina 1.11.2021 julkaistiin entisen Virtain Rantatien koulun muistoksi kappale ”Ei Aika Mennyt Koskaan Palaa”, sekä 15.11.2021 julkaistaan joulusingle ”Tulkoon Joulu”, laulaja Markku Tourosen varsinainen ”päätyö” singlejulkaisun muodossa tälle vuodelle, on ihan uusi ennen julkaisematon laulu nimeltä ”Yön Tunteina”.

Joskus laulujen tuotantoprojektit tapahtuvat sattumalta nopeasti. Joskus jonkun biisiprojektin kanssa kestää kauemmin aikaa, johtuen vaihtelevista elämän ja maailmantilanteista ja ehkä planeettojen asennoista, ennen kuin asiassa päästään maaliin. Tällainen projekti oli 15.11.2021 julkaisussa oleva laulu ”Yön Tunteina” (säv. Kai Jämsä. san. Juho Rintarunsala).
Elettiin tammikuuta 2020, kun armoitettu Teuvalainen sanataiteilija Juho Rintarunsala otti yhteyttä ja tarjosi minulle ko. laulua, jota luonnehti suurinpiirtein sanoin: ”Puhutteleva ja tunteisiinvetoava. Sisältää jotain sellaista haikeaa kauneutta, joka monia meistä suomalaisista koskettaa”. Mietin kappaleen demoa ensi kerran kuunnellessani näiden sanojen osuvuutta. Lisänä erittäin kaunis Kai Jämsän sävellys, niin se oli siinä. Ihastuin biisiin välittömästi. Kai Jämsä on tunnettu mm. Puolikuu -yhtyeestä. Hän on laulaja ja lauluntekijä, jonka tuotantoa ovat levyttäneet mm. Yölintu, Muska, Finlanders, Anna Hanski, Markku Aro, Marita Taavitsainen, Arja Koriseva, Charles Plogman ja Marko Maunuksela. jne. On suuri kunnia päästä tällaiseen joukkoon.
Ansiokkaasta musiikin tuotannosta, eli äänityksestä, miksauksesta ja masteroinnista vastasi jälleen kerran studiovelho Marko Lapiolahti/Noisy Silence Studio Laihialla. Marko soitti kappaleeseen myös kielisoittimet sekä perkussioita ja lauloi taustoja. Ville Korpi soitti urkuja ja rumpuja Jarmo Pikka.
Tämä laulu on omistettu kaikille yössä valvoville, tunteellisille sentimentaalikoille, kuitenkin myös toivon kipinänkin sisältäen.

 

50v. Juhlavuosi

Runsas singlejulkaisujen määrä loppuvuodesta saa osittain syynsä myös siitä, että Markku Tourosen 50v. syntymäpäivää vietetään joulukuussa. Merkkipäivää juhlitaan laulajalle tyypillisesti keikalla Pub 66:lla Virroilla la 18.12.2021, jonne Touronen haluaa toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi.

Virroilla 13.11.2021 Markku Touronen"