Englantilaisen pop-musiikin kivijalka Nick Lowe kahden viikon päästä Suomeen – Konsertit Tampereella ja Helsingissä

Nick Lowe's Quality Rock & Roll Revue -keikoilla mukana myös Los Straitjackets

Jo 1970-luvun alussa tähteyteen ponnahtanut Nick Lowe tuo Nick Lowe's Quality Rock & Roll Revue -kiertueensa Suomeen kahden viikon päästä! 17. syyskuuta Tampere-Talossa ja seuravana päivänä Helsingin Kultuuritalolla kuultavissa konserteissa mukana on myös viime vuosina Lowen yhtyeeksi valikoitunut oivallinen, kaiken rock and rollista Agents-tyyliseen rautalankaan hallitseva, miltei pari tusinaa albumia julkaissut amerikkalainen Los Straitjackets.

Syystä voi sanoa, ettei yksikään yhä konsertoiva artisti ole vaikuttanut englantilaiseen popmusiikkiin yhtä syvästi ja laajasti kuin Nick Lowe, joka on tehnyt merkittävän uran laulajana ja lauluntekijänä, samalla kunnostautuen myös tuottajana ja muusikkona.

Eläväksi legendaksikin tituleeratun Nick Lowen ensimmäinen merkittävä bändi oli 1970-luvun alun Brinsley Schwarz, jota seurasi Dave Edmundsin kanssa perustettu legendaarinen Rockpile. Soolourallaan hän on julkaissut parikymmentä erinomaista albumia.

Tuottajan työnsä ansiosta Nick Lowea on kutsuttu sekä punk- että pubrockin kummisedäksi – hoitelihan hän suvereeniin tapaansa Damnedin, Elvis Costellon, Wreckless Ericin, Mickey Juppin, Graham Parkerin, Pretendersin ja Dr. Feelgoodin varhaisia levytyksiä. Voi kuitenkin väittää, että merkittävimmän panoksensa on Nick Lowe antanut rockmusiikille lauluntekijänä. Hänen ehdottomasti tunnetuin laulunsa on (What’s So Funny ’Bout) Peace, Love And Understanding. Sen levytti ensin Brinsley Schwarz, sitten Elvis Costello, ja lopulta se päätyi Curtis Stigersin tulkitsemana yli 45 miljoonaa kappaletta myyneelle The Bodyguard -elokuvan soundtrack-albumille.

Mutta hienoja biisejä Lowella riittää, kuten Johnny Cashinkin tulkitsema The Beast in Me, So It Goes, Cruel to be Kind, All Men Are Liars, I Love the Sound of Breaking Glass ja niin edelleen. Nick Lowella on harvinainen kyky loihtia tarttuvia popsävelmiä ja kirjoittaa koskettavia tekstejä.

Kummankin konsertin ennakkoliput ovat nyt saatavilla Lippu.fi-palvelussa.
Liput 59€

Nick Lowe's Quality Rock & Roll Revue
Tampere, Tampere-talo 17.9.2022
Helsinki, Kulttuuritalo 18.9.2022
Ovet 17:00, Showtime 18:00