Edesmenneen kuvaaja Tommi Hynysen upeista kuvista korttisarja – Tuntematon sotilas -elokuvan kuvia ja luontokuvia sisältävä näyttely ensi vuonna

Vain 12-vuotiaana valokuvauksen aloittanut ja itseoppineena kuvaajana yhdeksi Suomen sielukkaimmista valokuvaajista urallaan noussut Tommi Hynynen menehtyi sairauskohtaukseen kaksi vuotta sitten, mutta hänen kuvansa elävät edelleen. Karto Oy julkaisee Helsingin kirjamessujen yhteydessä Hynysen upeimpia luontokuvia käsittelevän kortti- ja minijulistesarjan, joka kunnioittaa vain 33-vuotiaana menehtyneen taiteilijan poikkeuksellista taitoa valokuvaajana ja tunnelman välittäjänä.

"Suomen luonto eri vuodenaikoina ja sävyinä välittyy herkästi Tommi Hynysen kuvissa ja on hienoa saattaa ne isommankin yleisön saataville tervehdyskorttien ja pienten taulumaisten A4-julisteiden muodossa", Karto Oy:n johtaja, design- ja tuotepäällikkö Katriina Lahtinen sanoo.

"Tommi Hynynen rakasti luontoa ja sen monimuotoisuutta sekä eri vuodenaikoja. Erityisen tärkeitä – Lapin lisäksi – hänelle oli Saimaa ja saimaannorppa. Sen takia haluankin lahjoittaa osan kuvien tuotosta WWF:n kautta saimaannorpan suojeluun", Tommin äiti Tiina Hynynen kertoo.

Myös esimerkiksi kesäfestivaaleita tuttu kuvaaja paneutui urallaan myös televisio- ja elokuvatuotantojen still-kuvaukseen, näistä mainittakoon Roba, Syke, 95, Supermarsu sekä Aku Louhiniemen Tuntematon sotilas, joista jälkimmäisen juliste on myös Hynysen kuvaama.

Ensi keväänä Tommi Hynysen kuvat luonnosta ja Tuntemattoman sotilaan kuvauksista kootaan näyttelyksi, joka avautuu Hotelli Nuuksion Nawetta-tilaan. Kahteen kerrokseen sijoittuva näyttely juhlistaa samalla Nawetan uusinta-avajaisia tulevan remontin jälkeen. Näyttelyn avajaispäivä ilmoitetaan myöhemmin.

 

Tommi Hynysen kortti- ja julistesarja ovat myynnissä marraskuusta lähtien erikois- ja päivittäistavarakaupan liikkeissä ympäri Suomen.

 

www.tommihynynen.fi