Blackmentin Plains of Oblivion -albumi on vuoden uljaimpia metallidebyyttejä

Näe bändi livenä Heavy Metal Heart -festivaaleilla

Kuluneen vuoden aikana näyttävillä videoillaan singlensä höystänyt Blackment on onnistunut herättämään monen metallikuulijan huomion, ja tänään on tärkeän virstanpylvään paikka, kun esikoisalbumi Plains of Oblivion on saatu kokonaisuudessaan melodisen metallin ystävien kuultavaksi.

Maw of the Dread- , Clouds- ja Northern Lights -singlet saavat tänään myös seurakseen biisinostona levyn avausraidan Apparatus, joka vie nopealla ja isolla poljennollaan kuulijan tulevaisuuden ihmiskuntaan, joka tekee kaikkensa kaataakseen heidän tyrannimaisen hallituksensa – ei niin kaukaa haettu ajatus useissa yhteiskunnissa tänäkään päivänä.

"Vaikka teksti pyörii perus sci-fi-juonen ympärillä, on sillä syvempikin merkitys; se kannustaa meitä taistelemaan unelmiemme eteen sen sijaan, että pakottaisimme itsemme yhteiskunnan ihanteisiin ja muotteihin", kitaristi Saalas Ruokangas kertoo.

Samalla tämä single oli levyn ensimmäinen biisi laulusessoissa, joita höysti matkalla Finnvoxille osunnut ukkosmyrsky.

"Voksut lähtivät rakettina nauhalle ja pohdin, voiko muidenkin biisien äänitys olla yhtä helppoa?
Ei ollut. 'Apparatus' oli vahva aloitus, johon ei ollut lisättävää ja tatsi oli valmiiksi hallussa. Äänityksiin kuului muutamat sairaspäivät ja viiltävät vatsakivut pitkien sessioiden päätteeksi, mutta ai että lopputulos ja kokemus oli täysin sen arvoista", vokalisti Sami Vuorenheimo lisää.

Levyn äänimaailmasta vastaavat bändin lisäksi miksaaja-äänittäjä Harri Petjakko ja masteroija Mika Jussila. Bändi kiittelee myös Matias Kupiaista, jonka tuotannolliset vinkit olivat kullanarvoisia esikoislevyään äänittävälle hyvinkääläisyhtyeelle. Lopputuloksesta huokuukin kunnianhimon lisäksi tietty levollisuus.

"Heti alusta asti oli sellainen fiilis, että nyt tehdään täysillä ja viimeisen päälle. Äänitykset olivat kiireettömät; tehtiin kaikessa rauhassa parasta itseämme. Miksauksesta tuli Harrin kärsivällisellä otteella ja Matias Kupiaisen vinkkejä noudattaen täydellinen. Mika Jussila sanoi masterointia tehdessä, että näin hyvä miksaus on helppo masteroida. Tuolla kokemuksella voisi kuvitella jäbän tietävän mistä puhuu", kitaristi Saalas Ruokangas toteaa ja jatkaa: "Lopputulosta ihmetellessä tunnen itseni onnekkaaksi. Eniten bändikavereistani; näin hyvät tyypit vierellä ei ole mikään itsestäänselvyys. Ja satuimmepa löytämään juuri oikeat tyypit tekemään meidän kanssa ensimmäisen levymmekin. Siitä tuli parempi kuin olisin unissanikaan osannut odottaa."

Blackment on mukana Heavy Metal Heart -sisäfestivaaleilla Helsingin On The Rocksissa 21.–22. lokakuuta.

 

Blackment on:
Sami Vuorenheimo - Laulu
Saalas Ruokangas - Kitara & taustalaulu
Allan Välimaa - Kitara
Väinö Huhtanen - Basso & taustalaulu
Sebastian Nyandoto - Koskettimet & taustalaulu
Akseli Aalto - Rummut

 

Facebook | Instagram | Spotify