Ainutlaatuinen kaksikielinen pop-julkaisu vie Fredrik Furun onnen lähteille – Ett lycklig slut / Loppuun asti mukana kevään albumi- ja EP-julkaisuilla

Suomenruotsalainen pop-runoilija Fredrik Furu on tehnyt ainutlaatuista uraa tahkomalla 11 listaykköstä suomenruotsalaisissa radioissa ja päätyen myös esimerkiksi Yle Suomen aalloille. Kuulijakunta laajeni entisestään Furun julkaistua ensimmäisen suomenkielisen Se parempi puoli -singlensä reilu kuukausi sitten.

9.12 julkaistu uusi biisi Loppuun asti on tehty sekä suomeksi että ruotsiksi nimellä Ett lyckligt slut. Harvinaisen tuplajulkaisun suomenkieliset tekstit teki sanoja muun muassa Yölle, Suvi Teräsniskalle ja Cheekille kynäillyt Mikko Karjalainen, ja biisi syntyi yhteistyössä Oskar Nymanin ja Joel Isakssonin kanssa.

Biisi saa myös eri sävyjä esityskielestä riippuen: Ett lyckligt slut kertoo siitä hetkestä, kun tapaat jonkun ja näet elokuvan kaltaisen onnellisen lopun silmissäsi. Loppuun asti -versio puolestaan on oodi pitkälle parisuhteelle, jossa on ollut omat haastensa. Loppuun asti on myös tavallaan jatkumoa niin ikään Karjalaisen sanoittaman ensimmäisen Se parempi puoli -singlelle.

"On hienoa herätä aamulla rakkaan viereltä ja tiedostaa, että vaikka arki voi joskus tuntua synkältä, seisomme yhdessä vahvoina", Fredrik Furu toteaa.

Kumpikin biisi on kuin piristysruiske pimeään vuodenaikaan.

"Kun mietin minkä kappaleen julkaisisin joulukuussa, tuli tunne siitä, että tarvitsemme jotain mikä ei tunnu joululta, mutta antaa silti toivoa synkkinä aikoina", hän lisää.

Fredrik Furun uusi studioalbumi Ögonblick julkaistaan 3. maaliskuuta 2023 ja suomenkielinen EP julkaistaan toukokuussa. Furu lähtee keväällä myös jälleen kiertueelle.

"Minusta on hienoa ja arvokasta, että pystyn julkaisemaan ja esittämään musiikkia molemmilla kielillä. Artistina ja ihmisenä on erittäin tärkeätä tulla ymmärretyksi, ja livenä tämä tekee keikoistakin ainutlaatuisia."

 

 

www.facebook.com/fredrikfuruofficial
spotify.com/artist/fredrikfuru
www.instagram.com/fredrikfuru